Tirsdag d. 24. januar 2012

Løb i Korsør?

Egentligt et fjollet spørgsmål, for selvfølgelig kan man løbe i Korsør!

Men sagen er den, at jeg skal til Korsør på et to dages kursus og tænkte, at det da var en fin anledning til at se noget nyt/ prøve en ny løberute :-)

En del af motivationen for at blive ved med at løbe, når man som mig er på et ganske lavt niveau, er en blanding af at mærke fremskridt og så noget afveksling i løbsrute. Sådan har jeg det i hvert fald.

Lige nu er jeg igen igen igen ved at oparbejde en god vane, med at løbe 2-3 gange om ugen. Jeg er kun ganske få uger inde i min gode stime, så sådan et lille kursus, skal simpelthen ikke få lov til at vælte mig af pinden... så tasken må pakkes med løbegrejet. Det fylder jo så heldigvis ikke så meget, og når man sådan slæber det med, lægger det da også et lille dejligt pres på mig selv, for at jeg så også skal bruge det!

Kender I det? Lægge fælder for sig selv, så det bliver lidt sværere at finde på undskyldninger?

Et andet kneb jeg bruger mod mig selv for tiden er nike+ sportsband. Det blev sportsbandet, da det er en lille fiks ting at have om håndleddet... og jeg hører alligevel ikke musik til mit løb. På deres hjemmeside, kan man sætte sine egne mål for enten hvor mange ture, hvor hurtige ture, hvor mange km  etc man vil opnå inden for en bestemt dato. Når målet så er sat, viser den hele tiden om man er forud eller bagud ift tidsplanen. Eller målet rettere. GENIALT - for jeg hader at være bagud!

Så derfor kan jeg ikke bare trække to dage ud af kalenderen. For hvis nu vejret er godt og hovedet trænger til en løbetur (og mit nike+ mål skal nåes..), så skal løbetøjet jo være med - og når det er med, er det da fjollet ikke at bruge det.. :-)

God vind derude - løb glad og skadesfrit!

 

Tirsdag d. 12. april 2011

Tør jeg sige at det går godt...?

Jeg har tidligere været der, hvor jeg har kunnet sige, at nu går det godt med træningen. Nu rykker det. Men så har jeg været lidt vel optimistisk eller jeg er blevet ramt nemesis - i hvert fald er jeg ofte kort efter blevet slået tilbage til start. Uden at indkassere startpenge.

Men denne gang føles det anderledes...

I år er året, hvor jeg når en for mig :-) rimelig form inden vinteren/sneen sætter ind. Jeg er nemlig et luksusdyr, der ikke løber, når det enten er for koldt eller for meget sne.

Jeg løber, når jeg har lyst.

Men jeg vil jo gerne have udvikling, og det er noget, der skal kæles for. Jeg øger kun laaaaaangsomt min træningsmængede. Til gengæld så lader det til at virke - min form forbedres og jeg har ikke fået skader eller bare små skavanker :-)

Jo, jeg tør godt - Det går godt!

Torsdag d. 10. marts 2011

Årets første tur og målet for 2011

I dag kom forårsfornemmelsen helt ind under huden, nu måtte jeg bare ud på en længe ventet løbetur.... ah.... dejligt :-)

Sidst jeg var afsted var i midten af november og så kom der ellers sne, sne og endnu mere sne! Jeg ved godt, at der findes udstyr til vinterløb, men jeg er ikke terrængående, og jeg kan ikke lide at løbe i hverken høj sne, ujævn is eller alt for meget under frysepunktet...

Jeg har i mellemtiden forsøgt at holde formen ved lige ved først og fremmest utallige ture med sneskovlen... og min kondicykel. Og ikke helt uden held. Denne morgen hvor jeg vovede mig ud på årets første løbetur vendte jeg hjem med en god følelse i kroppen. Det gik rimeligt og nu i aften, i skrivende stund, har min krop det stadig rigtig godt, så min alternative vintertræning har båret mig gennem bl.a. jul og nytår uden at min krop er gået helt i fordærv.............

Stien var dog en del steder stadig dækket af et tykt og meget ujævnt lag is, så jeg funderer på om jeg skal holde mig til byløb den nærmeste fremtid. De fleste fortove er nemlig helt fri for is/gammel sne... men nu har det jo regnet en hel del i eftermiddag/aften (jeg havde faktisk helt glemt hvordan regn føles..!) så måske det kan rydde lidt ud i resterne fra vinterens snestorme?

Målet i 2010 var at komme i gang med at løbe, at blive en løber. Det lykkedes.

Målet i 2011 må så være noget stabilitet i træningen. I år vil jeg gerne se nogle resultater. På distancen, tiden og/eller vægten.

 

/Pia

Tirsdag d. 30. november 2010

Snefri

Det er muligt, at der findes vinterløbetøj og at det er godt for træningen at løbe i sne, men når det indebære endog meget høje knæløft, så holder jeg snefri fra mit løb...

I sidste uge gik jeg en tur gennem de områder, hvor jeg plejer at løbe og der var meget sne. Nu har vi haft snestormslignende tilstand i et døgns tid, det var på et hængende hår, at min mand kom hjem i går, og i dag er vi er sneet inde. Faktisk er det meste af øen lukket ned pga sne. Skoler har lukket for undervisning, Daginstitutioner kan ikke få personale frem til institutionerne og snerydderne afventer dels at det lysner, så de kan se og undgå alle de strandede biler og dels at vinden løjer lidt af, så vejene ikke bare fyger til bag sneploven... jeg kan ikke huske hvor mange snestorme med dertil lukket ø der var sidste vinter, men måske jeg skulle begynde at  tælle.

Men når jeg ikke kan løbe, behøver jeg jo ikke dykke ned i sofaen. Jeg må hoppe på min gamle motionscykel og så har jeg fået et eller andet træningsspil til wii - det skal da testes!

Planen er at holde grundformen ved lige hen over vinteren, og så bliver det spændende at se hvordan det går med at løbe, når området igen bliver løbevenligt!

 

 

Mandag d. 4. oktober 2010

Back on Track(time)

 

Jeg indrømmer det. Min optimisme og håbefuldhed har lidt et knæk. Jeg løb ind i en mindre skade, større forkølelse og kedeligt efterårsvejr... og lige pludselig var jeg fanget i dårlige undskyldninger og udskydelser!

Føj!

Men nu er jeg kommet i gang igen. Jeg har været ude to gange nu, og selvom jeg har mit nylige nederlag in mente, så tror jeg da på, at det skal lykkes. Det er faktisk allerede blevet en lille succes. Jeg var slet ikke kommet så meget ud af form, som jeg havde frygtet. Så min grundform, må da være blevet forbedret...

Så er der lige en anden form... den har jeg nemlig lidt for meget af... så har mit løberi også fået et andet mål....

Søndag d. 19. september 2010

Hvilket antiklimaks...

 

I går var så dagen for mit ventede og frygtede Almindingsløb.

Jeg havde problemer med bentøjet tidligere på måneden, men det er blevet godt igen. Jeg har trænet alternativt... masser af løbelege på arbejde og nogle cykelture i fritiden. Jeg følte mig så klar som jeg nu kan være i år.

Men...

Så blev jeg syg!!! Jeg er simpelthen løbet (ha ha) ind i efterårets første rigtige forkølelse. Jeg siger jer, helt ærligt, jeg er så skuffet. Kunne jeg have løbet alligevel? Jeg overvejede det, men jeg kunne dog godt selv se det formålsløse i det.

...

Nu skal jeg lige komme mig over det her, men så må jeg finde mig et nyt mål... For en ting er sikker. Jeg vender frygteligt tilbage!

 

 

Tirsdag d. 7. september 2010

1-0 Almindingen

 

Ja, som i ser vandt Almindingen denne runde.

I søndags var jeg en tur i Almindingens bakker, og det var ikke nogen speciel god oplevelse. For min del kunne det vel lige så godt have været Mont Blanc. Mine ben ville i hvert fald bestemt ikke det samme som mig. De var tunge som bly. Faktisk følte jeg allerede i tirsdags, at der var noget i vejen, men jeg ignorerede det. I dag har jeg så undladt at løbe. Det er ellers en dag hvor jeg normalt har god tid til det. ØV.

I dag skulle jeg dog alligevel køre for både den ene og den anden søn, så eftermiddagen var ligesom booket op. Men... Jeg så to personer løbe på mine veje... grr... jeg vil også!!! Jeg tror dog, at det er den rigtige beslutning. Jeg har taget for hårdt fat, og mine ben vil gerne have lidt hvile. De er trætte.

Det er dog s.... irriteterende, for det kan hurtigt blive den 18. september, og selvom det ikke gælder om at vinde (tror mig, jeg er i en helt anden galakse end Bornholms top motionister), så vil jeg jo heller ikke tabe... hvem gider at komme sidst?

Nu må jeg bare udnytte min profession og få bevæget mig lidt på arbejde :-) I morgen skal vi i skoven og bl.a. forberede en lille løberute, på torsdag er der idrætsdag, hvor jeg skal lave bevægelsesfortællinger i ca. 1-1½ time (med skiftende hold) på fredag.... jeg finder på noget! - Nogen der vil gætte på hvilken profession jeg har?

Selvom dette føles som et skridt baglæns, så er jeg dog stadig ved godt mod. Denne gang bliver jeg ved!!!

 

Solskinshilsner,

Pia

Søndag d. 29. august 2010

Sikken en uge!!!

Det er jo simpelthen fantastisk! I dag føler jeg mig bare så utrolig heldig. Jeg har fået de dejligste kommentarer på mit sidste blogindlæg. Søde og opmuntrende ord - lige sådan noget som en glad amatør som jeg har brug for.

Tusind tak.

Jeg tager ordene og rådene til mig, og slår koldt vand i blodet. Jeg er jo kun lige startet, så nu gælder det om at opbygge formen. I mit tilfælde er det vel sådan set opbygge en form ... I går prøvede jeg så mig selv lidt af. Jeg prøvede at finde en rute, hvor der ikke var så mange bakker og løb så ellers bare så godt jeg nu kunne. Da jeg kom hjem, var det i ca. samme tid som sidst jeg løb ca. 6 km. men jeg havde jo løbet en lidt anden vej, så jeg kastede mig over rutemåleren.... 6.5 km

YES!!!

Men ikke nok med det. Ugen har også budt på noget helt andet... jeg vandt et gavekort til loebeshop.dk på 150 kr, hvilket i sædvanlig stil blev vekslet til indkøb for samlet ca 700 kr :-)

Tror I på, at min mand er glad for mig lige nu? faktisk, så... ja, han er stadig glad for mig (måske han frygtede en endnu større udskrivning?..)

Uanset hvad, så har jeg nu investeret i noget vind- og vandafvisende løbetøj, så jeg kan fortsætte min nye hobby i efteråret!

God vind derude

Pia

Mandag d. 23. august 2010

indhentet af en snegl...

Jeg kan konstatere med stor glæde, at jeg holder fast i træningen - jeg er faktisk tæt på at blive afhængig! I dag løb jeg fx ca 6 km landevejsløb. Altså, det lyder for fint, jeg mener, jeg løb hjemme omkring, hvor jeg bor, og det var så en blanding af landevej, sognevej,, cykelvej... men vej/asfalt det meste af vejen. Jeg tog det i et roligt tempo, så jeg kunne holde til at løbe hele vejen, men det føltes godt og jævnt, men så .... hvad var det? Blev jeg indhentet af en snegl?

!!!

OK Jeg ved godt at jeg ikke er super hurtig, jeg er end ikke i samme galakse som de bedste motionsløbere her på Bornholm, men alligevel.... jeg havde da på en måde håbet... altså... det er jo ikke sjovt at være elendig til noget.... men når jeg sammenligner mine tider med andre på ex Tracktime...  så er jeg jo himmeltråbende langsom!

(Det er så nu at en eller anden gerne må sige, at hvis jeg bare bliver ved, så vil jeg også kunne løbe hurtigere på et tidspunkt...)

 

Søndag d. 15. august 2010

Hold k.... det var hårdt!

Ja, ja, i dag kom jeg så endelig ud på den rute, som det er meningen, at jeg skal kunne løbe om få uger.

Yeah right!

Lige nu tænker jeg, at jeg aldrig kommer til at kunne løbe hele den rute. Men på den anden side, så havde jeg jo heller ikke forventet, at det ville være nemt at komme i god form igen, når det nu reelt er flere år siden jeg sidst var i god form...   men håbet...    

Jeg når det ikke til dette års Almindingsløb, men jeg må gøre det så godt jeg kan, og så vil jeg hænge i, blive ved med at træne og så forhåbentlig nå mit mål til næste år. Intentionen er der. Motivationen er der (lige nu i hvert fald) så m¨å jeg se om jeg kan få lidt styr på mine dårlige vaner, så jeg ikke hele tiden modarbejder mig selv.

Ja, se, der er der nemlig noget at skrive om!

 

Tirsdag d. 10. august 2010

Nu skal det være!!!

Jeg har gennem flere år -  i forskellige perioder af mit liv - dyrket motion. Den mest tilbagevendende motionsform har været løb. Jeg elsker friheden ved at løbe, når jeg har lyst til det, og ikke når et skema siger, at jeg skal. Jeg elsker det afstressende i monotonien af fødderne der rammer jorden.

Men jeg har ikke været god til at holde noget som helst ved lige og derfor er både min form og vægt noget til et punkt, hvor ingen af delene er værd at skrive om...

Men nu skal det være! Nu SKAL det være!!!

Jeg er startet igen igen med at løbe, og nu vil jeg holde fast. Jeg kan mærke, at det er anderledes denne gang. Jeg har et mål. Jeg vil løbe Almindingsløbet 2010 - eller 2011 :-) - et motionsløb på 8 km gennem noget meget kuperet skov...