Fredag d. 21. oktober 2011

blogging har været savnet

Så er det vist tid til at give lyd fra mig igen,

 

Det at skrive er ikke nyt for mig, jeg skriver såmænd rigtig meget, jeg har tidligere fokuseret rigtig meget på fotografering men nu er det min sport der kommer først.

Mit første blogindlæg kommer dog til jer mest af alt på grund af sygdom, ikke mund og klov syge, men Roskilde syge... så behøver I vist ikke flere informationer ...

Det har ellers været en rigtig god uge her på det sidste, når det gælder sport altså, jeg satte ny PR på 10K (47:46:98 - første gang jeg er kommet under 50min.), satte ny PR på 1 times svøm (2,3K - første gang jeg var så lang tid i vandet af gangen)

Og så i går begyndte maven ellers at lave ballade...

 


 

hmmm... måske lidt baggrunds info ville være på sin plads lige omkring nu.

 

Jeg er 33, far til 3 børn i alderen 7, 5 og 1½ år og gift med den dejligste kvinde 'ever :-)...

 

Jeg har ikke altid været en løber... min familie har altid løbet; Eremitagen og Villa Galina var en fast bestanddel af min ungdom. 

Jeg løb primært med min far, mest af alt fordi min mor løb så allerhelvedes stærkt ;-). Med superhurtige veninder og 3 Beautiful Copehagen Marathons bag sig har hun også erfaringen og evnerne til det...

 

Selv spillede jeg fodbold og håndbold som helt ung, mens det i tyverne blev udskiftet med amerikansk fodbold, en passion der har holdt ved lige siden, slev om jeg dog nu er stoppet med at spille.

 

for 3 år siden begyndte jeg så at løbe... min dejlige kone skulle løbe DHL staffetten med firmaet og inviterede mig med... jeg tog udfordringen op og løb den gode gamle tur "rundt om åen" jeg havde løbet som barn på ca 30 minnutter... ganske hæderligt mente jeg selv.

 

Min hang til gadgets fik mig dog til at indse at det var nødvendigt at vide helt præcist hvor hurtigt og hvor langt jeg løb så jeg fandt en app til at løse problemet, nemlig Nokia Sports Tracker

 

 

En lækker app (nu ført videre som Sports Tracker uden om Nokia) der kunne fortælle mig min hastighed og distance, samt efterfølgende vise det hele på et kort, men vigtigst af alt at jeg nu kunne se hvor hurtigt jeg løb.

 

Og det var ikke hurtigt.. den tur rundt om åen som jeg troede var 5K vidste sig kun at være 4,2K så de 30 minutter jeg brugte på at komme rundt gjorde at min min/km tid røg ned fra 6:00 til 7:09... virkelig et slag til hovedet.

 

De næste 3 måneder knoklede jeg flere gange om ugen for at få tiden ned under de 30 minutter på de famøse 5K...

 

Jeg gav mig også i kast med 10K løbet og i mit første officielle løb udmærkede jeg mig ved at komme ind som den tredje sidste...

 

JEg blev dog ved... en ½ marathon blev det også til, nærmere bestemt Løberens Skov Marathon i NordSjælland i tiden 2:13:45... en km tid på 6:20 ... men jeg blev ved..

 

Lige indtil vinteren kom. det fik mig ned med flaget... min løbe tur var ovre og stoppede med et brag kun 5 måneder efter den gik igang...

 

De næste 2 år lavede jeg ingen ting... eller jo, jeg løb da en tur i ny og næ, jeg cyklede MTB i skoven og den slags, men langt fra det samme niveau jeg havde i 2008.

 

 

Så for et par måneder siden skete der noget... eller rettere i starten af 2011 skete der noget... Vi solgte bilen... nu kunne det være nok med mekaniker regninger og biler der gik i står mens man kørte på motorvejen (det er bare ik' sjov ;-)..)


vi investerede i et par gode cykler og en cykeltrailer til indkøbene og så var det ellers op på jernhesten. Det gjorde at jeg uden at vide det fik opbygget en form for grundform...

 

I starten af Juni prøver jeg så at løbe en tur med mine elever... bare 3K... det føltes godt... hmm, jeg løber lige en tur til og fanger de elever der pjækker... 3K senere, 6 i alt og det føles stadig godt... sig mig har jeg fået min form tilbage?

 

 

Siden den 12 juni har jeg været ude og løbe 110 gange, cyklet 36 gange (og ikke bare ture op til brugsen, altså ture med træning som hensigt) og svømmet 15 gange...

Jeg har deltaget i 3 løb, et af dem et triathlon på 400meter svøm, 26,5K cykling og 5K løb... samt et ½ marathon hvor jeg løb med et gennemsnit på 5:24 pr km...

 

Jeg vejer nu under 100kg, et vægttab på 20+ kg siden Juni og har lige sat PR på 10K med en tid på 47:46:98 hvilket giver en km tid på 4:46..

 

Næste mål er CPH 6 Hour run den 29. oktober hvor jeg skal løbe mit første marathon sammen med en gammel ven. Målet er bare at gennemføre.

 

 

Det var alt fra mig nu, jeg vender frygtelig tilbage en anden dag med mere info om mig og mine oplevelser en anden dag.

Kommentar

Navn
Hjemmeside
E-mail
E-mail adressen bliver ikke vist for andre
Husk mig
Kommentar

CAPTCHA Indlæs igen
Skriv tegnene, der vises i billedet ovenfor