Mandag d. 22. april 2013

Lægeordineret motion - mest for kvinder...

 Da jeg igennem en længere periode har oplevet voldsomme humørsvingninger, som i høj grad fulgte min menstruations-cyklus, ender jeg med at gå til lægen. På det tidspunkt er jeg bange for, at jeg har depression, er maniodepressiv eller måske lider af en anden sindslidelse, men min læge beroliger mig med, at min beskrivelse lyder som om, at det hormonelt betinget - jeg har oplevet noget lignende før, men det er en teenagers-tid siden... 

Jeg har simpelt hen kunne mærke mine hormoner svinge op og ned, så jeg har siddet og tudet over en kat med en splint i poten - en latterlig tv-serie - krig, burhøns... you name it! Desuden har min lunte været ekstrem kort i de perioder. Jeg får 3 behandlingsmuligheder... den voldsomme er antidepressiv medicin, som min læge trods alt ikke virker, som om hun har overvejet at give mig, p-piller, hvilket jeg selv ikke er særlig meget for - grundet alder og vægt - og så motion! Jeg får "ordineret" 3xmotion om ugen! Jeg glemmer aldrig, hvordan lægen kigger på mig, sådan vurderende - 3 gange om ugen - er det realistisk? Jeg nikker... tøvende? 

Et eller andet sted er det jo fuldstændig absurd! Jeg er da udmærket klar over, at der er så mange fordele ved at dyrke motion, at det er ganske besynderligt, at der skulle en læge til at fortælle mig, at jeg burde dyrke motion! Jeg får løbeskoene frem samme dag - og har nu lagt en plan for min træning. Som udgangspunkt vil jeg løbe 3 gange om uge, her til at starte med kun 3 km, men i de kommende uger, vil jeg lægge en videre plan, med interval træning. Desuden er vejret også blevet så dejligt, at cyklen bliver luftet lidt mere - og et par gode lange gåturer skal nok også snige sig ind. 

Jeg har kun været ude og løbe 2 gange nu, men håber virkelig, at det kan være motivation nok til at fortsætte en bedre livsstil! 

 

Kommentar

Navn
Hjemmeside
E-mail
E-mail adressen bliver ikke vist for andre
Husk mig
Kommentar

CAPTCHA Indlæs igen
Skriv tegnene, der vises i billedet ovenfor